Voordelen van elektrische verwarming

Elektrische verwarming

Alternatieven voor elektrische verwarming worden schijnbaar steeds oninteressanter. Nu de elektriciteitsproducenten meer en meer groene stroom leveren, en nu elk huishouden dankzij zonnepanelen zelf een steentje kan bijdragen, zijn de voordelen van elektrisch verwarmen voor het milieu legio.

Aangezien niet enkel het milieu moet profiteren van uw verwarmingskeuze, is het een goed idee voor uw portefeuille om te kiezen voor een systeem dat gebruik maakt van uw nachtmeter, en als u die nog niet had er een te laten installeren. Zo zorgt u dat uw verwarmingselementen energie opslaan (en dus verbruiken) tijdens de goedkopere daluren, terwijl u toch tijdens de duurdere daguren geniet van een aangename warmte omdat de toestellen de opgeslagen energie ook dan kunnen vrijgeven. Dat kan door gebruik te maken van accumulatievuren, die eventueel bij strengere kou toch nog kunnen bijverwarmen als de ’s nachts opgeslagen energie niet voldoet.

Los van of u kiest voor elektrische verwarming is het uiteraard van het grootste belang uw woning perfect te isoleren. Ook dat heeft een weldoende invloed op de warmte in uw huiskamer, het milieu, én uw portemonnee.

Mocht u niet overtuigd zijn, zijn er nog tal van redenen om te kiezen voor elektrische verwarming.

 • Elektrisch verwarmen gebeurt geluidloos, een bijkomende troef voor uw comfort - Elektrische verwarmingstoestellen hebben een grote duurzaamheid. Eenmaal aangesloten vraagt de installatie weinig onderhoud
 • Elektrische verwarming is beter voor het milieu; Zeker met het groeiende aandeel dat groene stroom inneemt in de productie van elektriciteit is elektrische verwarming een systeem dat erg weinig broeikasgassen voortbrengt.
 • Elektrische verwarming is een goede investering. De installatie kan duur uitvallen, maar op langere termijn is het een optie die zichzelf terugverdient.
 • Indien men in elke ruimte een elektrische verwarming plaatst, ligt de investeringskost lager dan wanneer men gebruik maakt van een centrale verwarming op gas of stookolie.
 • Elektrische verwarming is snel. De temperatuur kan haarfijn worden geregeld.
 • De elektrische thermostaat laat toe erg precies het verbruik te regelen.
 • Bij de installatie van individuele thermostaten voor uw elektrische verwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, volgens uw behoeften.
 • Elektrische verwarmingen bestaan in verschillende uitvoeringen, kleuren, ontwerpen, afmetingen. Zo vindt u zeker iets dat hetzij zeer opvallend, hetzij compleet onopvallend, in uw interieur past.
 • Bij uw keuze voor elektrische verwarming is er geen ruimte nodig voor een centrale verwarmingsplaats en hoeft u niet te breken voor het plaatsen van water- of gasbuizen. Dus ook geen kans op lekken!
 • Als u kiest voor elektrische verwarming is er geen nood aan een schoorsteen.
 • Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van brandstoffen is een elektrische verwarming erg veilig.